Валута
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език

Мюслито на Будвиг

Дата: 2024-01-03

Мюслито на Будвиг“

Йохана Будвиг изследвайки кръвта на раково болни, открива изменения в кръвта , които се дължат на недостиг на кислород. За да насити организма с кислород, по експериментален път стига до формулата на сместа от извара и ленено масло. Тази смес, наричана „Мюслито на Будвиг“, отлично насища организма с кислород, който унищожава вирусите, гъбичките и токсините и съответно помага на организма да се бори с най-различни заболявания. Приготвя се по следния начин:

 

 • смесете 3 супени лъжици (стандартна супена лъжица с обем 15 мл.) ленено масло и 6 супени лъжици обезмаслена извара (с най-много 2% масленост). Исползвайте блендер или миксер на ниска скорост в продължение на 1 минута.

  Ако след това маслото не се разтвори може да добавите 3 супени лъжици мляко. Много важно е да се получи абсолютно еднородна, подобно на разбита сметана маса с напълно разтворено в нея масло. Ако маслото е повече и е останало неразтворено то не взаимодейства с изварата и няма да се усвои от организма – няма да има полза от такава смес.

 • Смелете в кафемелачка 2 супени лъжици ленено семе и добавете в сместа. Трябват ви само прясно смлени ленени семена.

 • Добавете в сместа една чаена лъжичка мед, по-добре непастьоризиран.

  Мюслито на Будвиг“ не трябва да се съхранява повече от 20 минути. Затова веднага щом го направите го изяжте.

  Мюслито на Будвиг“ се взема веднъж или най-много два пъти на ден. Не повече. Всичко е добро с мярка.

  Мюслито на Будвиг“ може да се взема и като профилактично средство. Профилактиката винаги е за предпочитане пред лечението. Между другото в сместа може да добавите различни плодове 50-70г. Ако се получи прекалено гъста смес можете да разредите с 1-2 супени лъжици плодов сок. Можете да слагате и сурови ядки и семена: смлени слънчогледови, конопени и тиквени, смлени бадеми и бразилски орех (само не фъстъци) . За разнообразие може да опитате ванилия, канела, лимонов сок, чисто какао или смлени какаови ядки.

  Не трябва да се замества изварата с йогурт или кисело мляко. Сместа не работи сдруги киселомлечни продукти. Само изварата съдържа особен вид белтък, който има първостепенна роля в „Мюслито на Будвиг“.